dimecres, 25 de maig del 2016

LES ETAPES DE LA HISTÒRIA

3- L'EDAT MITJANA

VIDEO: L'IMPERI CAROLINGI

ETAPES DE LA HISTÒRIA

3- L'EDAT MITJANA
Amb la caiguda de l'Imperi Romà, acaba l'Edat Antiga i comença l'Edat Mitjana.
En el territoris que havien format part de l'imperi es creen petits estats dominats per un senyor feudal, que era propietari de les terres i de les persones que els poblaven.
La població
La major part de la població vivia al camp, a llogarets a prop del castell del propietari de les terres que cultivaven; eren els pagesos.


Els artesans i comerciants vivien a ciutats protegides per murades. Venien els seus productes en els mercats.

En aquesta època es construiren moltes esglèsies i catedrals i es fundaren molts de monestirs. Els monjos i les monges que hi vivien es dedicaven a resar, a copiar llibres així com a cultivar les seves terres.El rei i els nobles dels diferents territoris, amb els seus cavallers, es dedicaven a guerrejar per tal d'aconseguir més territoris. Així es crearen els primers estats d'Europa.
En aquesta època es varen crear les primeres universitats i es varen establir relacions comercials amb terres molt llunyanes. Hi va haver importants invents com el de la imprempta o la pólvora i el descobriment d'Amèrica.




Per terra, la gent es desplaçava a peu, a cavall o en carros. Per desplaçar-se pels rius o la mar, utilitzaven barques de rems o vaixells de vela.










https://www.youtube.com/watch?v=pvBfSkoeKFA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada